120629 Moster
Godmorgon!
Idag ska jag och Theo umgås med med min moster och Tuva. Mys! Dom kommer nog vid lunch idag.
Vi blev bjuden på middag hos Sofie och Jerry igår, pasta med fläskfilé, jätte gott och som vanligt jätte trevligt att umgås med dom.
Kakgodiset var iaf godkända, både fina och goda var dom!
Dock var dom väldigt kladdiga när man skulle äta dom, men nu har jag fått veta hemligheten.
Man ska tempurera chokladen så här:
Mörkblockchocklad - Hacka chokladen och lägg hälften i vattenbad, värm till 48-50 grader, sen rör man ner resten av chokladen, sen rör man om det till temperaturen har sjunkit till 28 grader. Sen värmer man upp chokladen till 31-32 grader.
Mjölk och vitchoklad - Hacka chokladen och lägg hälften i vattenbad, värm till 40-45 grader, sen rör man ner resten av chokladen, sen rör man om det till temperaturen har sjunkit till 25-27 grader. Sen värmer man upp chokladen till 29-30 grader.
Jag och min lilla prins

Ha en fin dag
Kommentarer
Postat av: mamma mia
jag tycker om att lära dej saker.du är läraktig som en hund. hahaha kram
Trackback